• CKC dendert door

  3 nov 2018
 • Zaterdag ontving CKC thuis op Sportpark ’t Veer het team van Zestienhoven als tegenstander. Het was voor de ploeg uit Kralingseveer de hoogst geplaatste ploeg waar het in dit seizoen tot nu toe tegen moest aantreden. Zestienhoven begon de wedstrijd als de nummer 5 van de rangschikking. Het was ook de eerste wedstrijd in een interessant drieluik waarbij men de komende weken nog tegen zowel Nieuwerkerk als Bergambacht moet spelen.

  De selectie van trainer Mario Meijer kende met name bij de verdedigers wat afvallers door blessures van Damian Sliep en Sebastiaan Kooijman, naast de langere absentie van Mike van der Spoel. Desondanks kon de trainer een sterke formatie neerzetten met kwalitatief voldoende mogelijkheden op de bank.

  Vanaf de aftrap liet CKC de aanvallende intenties duidelijk blijken. De ploeg speelde vol op de aanval en dat resulteerde al in de 8e minuut in de openingstreffer door Nick Koster. Zestienhoven antwoordde direct met een scherpe aanval en een kans maar keeper Perry Heijser was op zijn post en hield zijn doel schoon. De thuisploeg bleef de combinatie zoeken waaruit vervolgens veelvuldig met een diepe bal gevaar werd gesticht waarmee de bezoekers continu moeite hadden. Na een kwart wedstrijd leidde dat ook tot de 2-0 door Yairo van Horik uit een voorzet van Bjorn Setoe. De bezoekers bleven ook de aanval zoeken maar konden niet echt veel gevaar stichten. Op slag van rust maakte Jasper van Westen de 3-0 uit een hoge voorzet vanaf rechts door Damien Huibregtse. Met die comfortabele voorsprong ging CKC de rust is.

  Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Zestienhoven gaf niet op en bleef de aanval zoeken maar CKC had de wedstrijd in handen, zonder groots te spelen, en kwam niet meer in de problemen. Na een uur spelen zette Yairo van Horik de 4-0 eindstand op het scorebord door zich goed vrij te spelen en vanaf de rand van het strafschopgebied hard binnen te schieten

  Na afloop was trainer Meijer duidelijk in zijn analyse. “De jongens hebben een uitstekende inzet getoond. Tactisch deden we het goed, we stonden goed en hebben niets weggegeven. Veel van de dingen waarop we getraind hebben komen in de wedstrijd terug en daar ben ik heel tevreden over. Het enige is dat we aan de bal nog slordig en onrustig waren. Dat moeten we verbeteren.”

  De komende weken worden voor CKC dus relevant met wedstrijden tegen de nummers 3 en 4 van de rangschikking. Doordat nummer twee HWD ruim verloor van Nieuwerkerk is de koppositie verder versterkt. Volgende week wordt er niet gevoetbald maar daarna ontmoet CKC zoals gezegd Bergambacht en Nieuwerkerk. De eerstvolgende wedstrijd is in en tegen Bergambacht op Sportpark Hofkamp. Aanvang op zaterdag 17 november om 15.00 uur.


  CKC; Heijser; Van der Schelling, Huibregtse, Derksen, Brons; Schippers (80 Nunes), Bourne (80 Bader), Van Westen; Setoe, Koster, Van Horik (72 Van der Linden)


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1