• CKC boekt ruime overwinning

  1 sep 2019
 • Afgelopen zaterdag speelde CKC in de bekercompetitie de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Thuis ontving het op een warm Sportpark ’t Veer de ploeg uit Ammerstol.

  De technische staf heeft dit seizoen de beschikking over een uitgebreide en kwalitatief hoogwaardige selectie waarmee de jacht op promotie wordt ingezet. Dat betekent dat de trainer keuzes moet gaan maken maar ook de beschikking heeft over eens sterke bank. Trainer Mario Meijer kon vanwege blessures nog geen beroep doen op Mike van der Spoel en Marlon van der Schelling terwijl Stefan Brons net terug is van een blessure maar hij heeft voldoende mogelijkheden voor de verdediging. Met aanvoerder Ruben Schippers, Jeffrey Bourne en Nick Koster op het middenveld is er in die linie veel ervaring en in de aanval begonnen de teruggekeerde Fabian Lemmob en nieuweling Mick Veldhoen in de basis.

  Vanaf de aftrap was duidelijk dat de thuisploeg veel beter was dan Ammerstolse SV. CKC was voetballend sterker en bleef de hele wedstrijd goed gebruik maken van de ruimte die het in het veld kreeg. De ploeg speelde prima combinatievoebal en zocht continu de weg naar voren. Het duurde nog tot ongeveer de 20e minuut voordat de ban gebroken werd maar toen scoorde Vinicius Bongaertz vanuit een mooie individuele actie de openingstreffer. Daarna ging het hard. Door drie doelpunten van spits Mick Veldhoen en nog een treffer van Bongaertz was de ruststand al 5-0. Na rust liep de score verder op tot 11-0 door wederom twee doelpunten van Bongaertz en Veldhoen, alsmede een treffer van Bjorn Setoe en een benutte penalty van Nick Koster.

  Opvallend was de gretigheid van CKC tot en met het einde van de wedstrijd en de rust die men bewaarde om verzorgd te blijven voetballen. In de komende weken moet blijken of dat kwam door de kwaliteit van CKC of door het gebrek daaraan bij de tegenstander. Volgende week staat de tweede wedstrijd uit de poule op het programma, uit tegen Dilettant op zaterdag 7 september om 14.30 in Krimpen aan de Lek. Ongetwijfeld een partij waarin CKC meer tegenstand zal ondervinden.

  CKC; Heijser; Sliep, Huibregtse, De Borst (70 Bleichrodt), Bader; Schippers, Bourne (70 Brons), Koster; Lemmob (46 Setoe), Veldhoen, Bongaertz


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1