• CKC boekt moeizame overwinning

  7 apr 2019
 • CKC boekt moeizame overwinning

  CKC ontving zaterdag het team van Hillegersberg op Sportpark ’t Veer. De ploeg uit Kralingseveer heeft het traditioneel moeilijk met deze tegenstander, die op de ranglijst een bescheiden 10e positie inneemt, en had wat goed te maken na de nederlaag in de heenwedstrijd. Een nederlaag die consequenties had voor de positie van CKC in de titelstrijd.

  Trainer Mario Meijer had de beschikking over een fitte spelersgroep. Jeffrey Bourne was terug van een blessure en stond geposteerd op het middenveld met Ruben Schippers en Vinicius Bongaertz. Bjorn Setoe had ook een plaats in de basis gekregen. De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met een trieste gebeurtenis bij de tegenstander.

  CKC begon onrustig aan de wedstrijd en vergat te voetballen. De bal werd veelal lang gespeeld wat leidde tot veel balverlies. Toch stond de 1-0 al binnen tien minuten op het scorebord door toedoen van Bjorn Setoe die vanaf de zijkant het strafschopgebied binnenging en hard uithaalde. Daarna ging het tempo echter omlaag en ontstond een gezapige partij met weinig spektakel, waarbij CKC wel de bovenliggende ploeg was. Het duurde tot de dertigste minuut voordat de toeschouwers weer opveerden. Een inzet van Marlon van der Schelling werd geraakt door een arm van een verdediger van Hillegersberg waarna Jeffrey Bourne de toegekende vrij trap vanaf de rand van de zestien meter tegen de paal schoot, buiten bereik van de keeper van de bezoekers. Hillegersberg reageerde even later met een snelle uitval die eindigde op de lat boven keeper Perry Heijser. Gescoord werd er niet zodat de rust inging met een 1-0 voorsprong voor CKC.

  CKC begon met iets meer pit aan de tweede helft en leek op zoek naar de beslissende tweede treffer. Ruben Schippers en Jeffrey Bourne schoten echter vlak over en Stefan Brons raakte van dichtbij de paal. Daardoor bleef de marge steken op slechts één doelpunt en behielden de bezoekers kans op de aansluitingstreffer. Het tempo van de thuisploeg zakte ook weer wat terug. Toch kreeg CKC nog kansen maar men sprong niet efficiënt om met de mogelijkheden waardoor de bal steeds over het doel van Hillegersberg verdween. Die ploeg zette in de laatste fase nog aan omdat het merkte dat er iets te halen viel. Het kreeg ook grote kansen op de 1-1 maar ook bij hen stond het vizier niet op scherp zodat keeper Heijser de gang naar het net niet hoefde te maken. De technische staf van CKC greep in en bracht met Diederik Derksen extra defensieve kracht voor de laatste minuten. Uiteindelijk wist Bjorn Setoe vlak voor tijd de marge alsnog naar twee te brengen door een bal uit een breedtepass, na een goede actie van Nick koster, in het doel te schieten. Eindstand 2-0.

  Na afloop was de technische staf blij met de overwinning maar had men ook gezien dat CKC een moeizame wedstrijd had gespeeld. “Het was van onze kant niet best, we hanteerden een te laag tempo en we waren niet scherp genoeg voor de goal” aldus assistent trainer Wim Mostert.

  Volgende week speelt CKC uit bij Bolnes op Sportpark Bolnes aan de Kievietsweg 153 in Ridderkerk. Aanvang op zaterdag 13 april om 14.30 uur.

  CKC; Heijser; Van der Schelling, Huibregtse, Van der Spoel, Brons; Schippers, Bourne (68 Bader), Bongaertz (78 Van Westen); Setoe, Koster, Van Horik (84 Derksen)


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1