• CKC boekt moeizame overwinning

  15 feb 2020
 • Vandaag speelde CKC de laatste wedstrijd voordat er een stop van drie weken ingaat. Tegenstander op Sportpark ’t Veer in Kralingseveer was Swift Boys, een ploeg uit de onderste regionen van de ranglijst. De opdracht van de thuisploeg blijft dezelfde; winnen. En zo de druk hooghouden op koploper LMO en hopen op een misstap van dat team.

  De selectie had zo ongeveer dezelfde samenstelling als de afgelopen week en de technische staf stuurde dan ook bijna dezelfde spelers het veld in als vorige week gestart waren tegen Ommoord. Enige verandering was dat Vinicius Bongaertz, terug van een blessure, als meest aanvallende middenvelder begon. Hij nam de plaats in van Nick Koster die wegens een schorsing moest toekijken.

  In de eerste helft, waarin de aanzwellende wind een steeds grotere invloed op het spel had, begon CKC voorzichtig aan de wedstrijd. Men had moeite met de stugge verdediging van Swift Boys en kon de opening niet vinden. Swift Boys kon zelf het eerste gevaar stichten met een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied maar keeper Perry Heijser stond op zijn post. Toch was het CKC dat binnen een kwartier op 1-0 kwam. Damien Huibregtse was het die een corner met het hoofd verlengde tot doelpunt. Daarna kon de thuisploeg echter niet doorstoten en kwam Swift Boys steeds beter in de wedstrijd. Grote kansen leverde dat voor de bezoekers niet op maar CKC had moeite om onder de druk uit te voetballen. In de allerlaatste minuut voor de pauze had CKC dé mogelijkheid om afstand te nemen maar twee grote kansen voor open doel waren aan de aanvallers niet besteed. Zo ging de rust in met een minieme marge voor CKC.

  De tweede helft zette dat spelbeeld zich voort. De wedstrijd werd steeds fysieker en CKC had moeite met het spel Van Swift Boys met veel lange en diepe ballen. De thuisploeg kreeg wel kansen maar wist niet te scoren en na een gemiste grote mogelijkheid voor CKC waren het de bezoekers die in de omschakeling met een snelle aanval de gelijkmaker wisten te maken. CKC leek even aangeslagen maar vocht zich vervolgens knap terug en het was Bjorn Setoe die de voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord bracht. Daarna kwam CKC niet meer in gevaar en de in de selectie teruggekeerde Daan Oostdijk, die ingevallen was, scoorde met een bekeken bal over de keeper van dichtbij de 3-1.

  Na afloop was trainer Mario Meijer vooral opgelucht. “We hebben een slechte wedstrijd gespeeld, onder moeilijke omstandigheden. Het was gewoon niet goed maar ook dan moet je weten te winnen en dat hebben we goed gedaan.” Koploper LMO, dat in de rust nog tegen een achterstand had aangekeken, won ook weer en zo blijft de achterstand van CKC zes punten.

  De volgende competitiewedstrijd van CKC is pas weer op 14 maart! Tegenstander thuis is dan HOV/DJSCR. Aanvang op die zaterdag om 14.45 uur op Sportpark ‘t Veer.

  CKC; Heijser; Van der Schelling (75 Sliep), Van der Spoel, Huibregtse, Brons; Schippers, De Borst, Bongaertz; Setoe, Veldhoen, Lemmob (65 Oostdijk)


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1