• CKC boekt fraaie overwinning

  26 okt 2019
 • CKC boekt fraaie overwinning

  Vandaag moest CKC het thuis op Sportpark ’t Veer opnemen tegen TransvaliaZW de nummer 9 van de ranglijst. De wedstrijd begon een kwartiertje later vanwege autopech bij de tegenstander maar terwijl de zon plaatsmaakte voor een grijs wolkendek en de wind aanwakkerde deed de thuisploeg haar plicht en wist het met ruime cijfers te winnen en de drie punten in eigen huis te houden.

  De selectie van CKC was nagenoeg compleet en de technische staf moest wederom keuzes maken. Jeffrey Bourne keerde terug in de basisopstelling waarin opnieuw een plek in de spits was ingeruimd voor Vinicius Bongaertz die de keuze van zijn trainer ook met doelpunten zou terugbetalen.

  In het begin van de wedstrijd leken de bezoekers de intentie te hebben er een echte wedstrijd van te maken en zetten zij vroeg en hoog druk op de achterste linie van CKC. De thuisploeg wist zich hier echter onder uit te voetballen en kwam via Vinicius Bongaertz al binnen 10 minuten op een 1-0 voorsprong. De spits reageerde attent op een bal die na een schot van Bjorn Setoe van de paal terug het veld in rolde en tikte de bal vak voor de keeper van TransvaliaZW in het doel. CKC speelde goed in de eerste helft, zette de tegenstander onder druk en veroverde zo veel ballen waarna via de combinatie direct de aanval werd gezocht. Dat resulteerde in de 2-0 van Bjorn Setoe en de 3-0 van Nick Koster uit een strakke voorzet van Damian Sliep die de diepte in was gestuurd. Tussendoor hadden de bezoekers een fase waarin ze kort gevaarlijk werden en waarbij het aan een mooie redding van keeper Perry Heijser te danken was dat de score niet gelijk werd getrokken. Nog voor de rust liep CKC verder uit naar 5-0 via opnieuw Vinicius Bongaertz na wederom fraai combinatiespel van CKC. Vlak voor rust scoorde TransvaliaZW alsnog tegen zodat de ruststand 5-1 was.

  In de tweede helft konden de bezoekers geen gevaar meer stichten en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. CKC gaf echter niet op en bleef de combinatie zoeken en gebruik maken van de geboden ruimte op het veld. Het was de ingevallen Mick Veldhoen die de 6-1 binnenschoot waarna in de slotfase Mike van der Spoel, die vanwege de wissels naar het middenveld was doorgeschoven, de eindstand met twee doelpunten op 8-1 bepaalde. Die eindstand had nog hoger uit kunnen, en moeten vallen maar CKC wist vlak voor tijd twee(!) toegekende penalties te missen.

  Na afloop was trainer Mario Meijer dik tevreden met de uitslag. En met het vertoonde spel. “We hadden onszelf drie challenges opgelegd. Ten eerste goed blijven voetballen, ten tweede meer rendement uit dat spel halen en ten derde beter omgaan met dode spelmomenten. Het is duidelijk dat de eerste twee goed gelukt zijn. Aan de derde moeten we nog blijven werken maar ik ben blij met wat we hebben laten zien vandaag.”

  Volgende week speelt CKC de belangrijke uitwedstrijd tegen het eveneens hoog geklasseerde FC Maense. Aanvang 15.00 uur op zaterdag 2 november op Sportpark Nieuw Vreelust aan de Spaanseweg in Rotterdam.

  CKC; Heijser; Sliep, Van der Spoel, De Borst, Brons; Schippers, Bourne, Koster (60 Veldhoen); Setoe (80 Zijta), Bongaertz (70 Van der Schelling), Lemmob


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1