• CKC blijft punten pakken

  23 feb 2019
 • CKC blijft punten pakken

  Op een zonnige zaterdagmiddag speelde CKC de uitwedstrijd tegen Zestienhoven op het park naast het vliegveld. De tegenstander stond 5e op de ranglijst en CKC moest zich opmaken voor een lastig karwei. De ploeg uit Kralingseveer was echter alert en gedisciplineerd en pakte verdiend de overwinning.

  De technische staf moest puzzelen met de startopstelling aangezien men niet kon beschikken over Diederik Derksen, Jasper van Westen en Mike van der Spoel. Het centrale duo werd gevormd door Marlon van der Schelling en Damien Huibregtse en Karel Bleichrodt begon als rechtsback. Op het middenveld stond Yairo van Horik geposteerd op de “10 “ positie waardoor Bjorn Setoe aan de aftrap verscheen als rechterspits. Sebastiaan Kooijman nam plaats op de reservebank als back-up in het geval van defensieve problemen.

  In de eerste helft deden beide ploegen voetballend niet veel voor elkaar onder. CKC wist wel het meeste gevaar te stichten, en kwam ook binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong. Yairo van Horik nam een bal vanaf de rand van het strafschopgebied vol op de schoen en de bal, die onderweg licht werd beroerd door een verdediger van Zestienhoven, verdween onhoudbaar in de bovenhoek. CKC verzuimde echter de voorsprong verder uit te bouwen en de thuisploeg loerde continu op een kans om uit te breken. Daarmee was het dreigend zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. Met de 0-1 gingen de ploegen de kleedkamer in voor de rust

  Na de pauze zagen de toeschouwers een feller en gemotiveerd CKC dat de regie in handen nam en dat niet meer los zou laten. De 0-2 stond al vrij snel op het scorebord door toedoen van Damien Huibregtse die bij een corner mee naar voren was gekomen waarna Jeffrey Bourne een strafschop benutte voor de 0-3 nadat Bjorn Setoe onreglementair was afgestopt in de zestien. Diezelfde Bjorn Setoe liet in de slotfase ook nog de 0-4 aantekenen.

  De technische staf was tevreden met het spel, met name in de tweede helft. “In de tweede helft waren we vast in de technische uitvoering. Daardoor konden we, zeker in de eerste fase na rust, goed door de linies van de tegenstander heen spelen” aldus assistent-trainer Diederik Timmermans.

  Volgende week is CKC vrij maar de week daarna gaat men op bezoek bij Ommoord. Aanvang op zaterdag 9 maart om 14.30 uur op Sportpark Zwansnesse aan het Heidekruid 5.

  CKC; Heijser; Bleichrodt, Van der Schelling, Huibregtse, Brons; Schippers, Bourne (75 Bader), Van Horik; Van der Linden (70 Bongaertz), Koster, Setoe


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1